Μας άρεσαν και σας τα προτείνουμε…

Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Διαφορετικοί Γλυκοί Γκιουζλεμέδες απο τον τόπο μας! ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ...
Read More
“º¹¿Å¶»µ¼έ´µÂ ¼µ ¶άDZÁ·-º±½έ»± º±¹ ¾·Áή ¼Å¶ή¸Á± œ±½Ä±¼ά´¿Å

Χαλβάς

Μέσα σε ένα ειδικό μεγάλο μπρούτζινο καζάνι, το οποίο παλιά λειτουργούσε με ξύλα, σήμερα πια με πετρογκάζ, βράζουν το σιρόπι...
Read More
§±»²άÂ

Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

Το καϊνάρι είναι ένα –άγνωστο στους περισσότερους- ζεστό τονωτικό ρόφημα, με θερμαντικές και ευεργετικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!...
Read More
š±ϊ½άÁ¹: ‘Àό Ä·½ ‘½±Ä¿»ή ÃÄ· ›έò¿…

«Ouzo fest»: Ένα μεθυστικό φεστιβάλ από τη «χώρα» του Ούζου

  Όπως κάθε καλοκαίρι από το 2013, έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το Ouzo Fest,...
Read More
«Ouzo fest»: Έ½± ¼µ¸ÅÃĹºό ƵÃĹ²ά» ±Àό Ä· «ÇώÁ±» Ä¿Å Ÿύ¶¿Å

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
’±Ã¹»όÀ¹Ä± ‘³¹άÿÅ

Τγανίσματα

Τγανίσματα Ψές του γλιντίσαμι στου τγάν *** Ούλ(ι) μας καλή παρέα Τραγδήσαμι, τσι τα’ παμι. Πιράσαμι ουραία Τέρμα στου ζόρζμα...
Read More
¤³±½ίü±Ä±

Καφενείο ουζερί Λέσβιον. Μυτιλήνη στην… Ανω Κυψέλη.

Η θέση:  Ενα ορίτζιναλ καφενείο στα σύνορα της Ανω Κυψέλης με το Γαλάτσι, σε μια γειτονιά όλο ανηφόρες, όπου μένουν κυρίως...
Read More
š±Æµ½µί¿ ¿Å¶µÁί ›έò¹¿½. œÅĹ»ή½· ÃÄ·½… ‘½É šÅÈέ»·.

Ουζερί Η Λέσβος: Ουζομεζέδες με παράδοση

Καθώς η υψηλή γαστρονομία, τα εστιατόρια με υπογραφή διάσημων σεφ, οι νέο-ταβέρνες και οι έθνικ κουζίνες διαμορφώνουν τον αθηναϊκό χάρτη...
Read More
ŸÅ¶µÁί — ›έò¿Â: ŸÅ¶¿¼µ¶έ´µÂ ¼µ À±Áά´¿Ã·

Οι άλλοι τα λένε μελομακάρονα…εμείς τα λέμε φνοίκια !!! Συνταγή για φνοίκια με βράσμα

ΦΝΟΙΚΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΜΑ Η “ΨΑΘΟΥΡΙΑ” ΥΛΙΚΑ 1 ποτήρι φρεσκοστυμένη πορτοκαλάδα (όχι του κουτιού) 1½ ποτήρι λάδι 1 κουτ.γλυκού σόδα 1...
Read More
Ÿ¹ ά»»¿¹ ı »έ½µ ¼µ»¿¼±ºάÁ¿½±…µ¼µί ı »έ¼µ ƽ¿ίº¹± !!! £Å½Ä±³ή ³¹± ƽ¿ίº¹± ¼µ ²Áάü±

Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Διαφορετικοί Γλυκοί Γκιουζλεμέδες απο τον τόπο μας! ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ...
Read More
“º¹¿Å¶»µ¼έ´µÂ ¼µ ¶άDZÁ·-º±½έ»± º±¹ ¾·Áή ¼Å¶ή¸Á± œ±½Ä±¼ά´¿Å

Κουνουπίδι κοκκινιστό της γιαγιάς

Το κουνουπίδι είναι λουλούδι ουσιαστικά. Αυτή είναι μια συνταγή παραδοσιακή, της παλιάς ελληνικής κουζίνας. ΥΛΙΚΑ: 1 μεγαλούτσικο κουνουπίδι 1 κρεμμύδι...
Read More
š¿Å½¿ÅÀί´¹ º¿ºº¹½¹ÃÄό Ä·Â ³¹±³¹άÂ

Σαλιγκάρια στιφάδο κυρά Αρχοντούλας

Τα πρώτα σαλιγκάρια του φθινοπώρου έγιναν ανάρπαστα από τις καλονοικοκυράδες οι οποίες τα εκμεταλλεύονται κάθε χρονιά με τρόπο παραδοσιακό και...
Read More
£±»¹³ºάÁ¹± ÃĹÆά´¿ ºÅÁά ‘ÁÇ¿½Ä¿ύ»±Â

Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

Το καϊνάρι είναι ένα –άγνωστο στους περισσότερους- ζεστό τονωτικό ρόφημα, με θερμαντικές και ευεργετικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!...
Read More
š±ϊ½άÁ¹: ‘Àό Ä·½ ‘½±Ä¿»ή ÃÄ· ›έò¿…

Σκαφούδες (Παπουτσάκια Λέσβου)

Γεμιστές μελιτζάνες είναι τα παπουτσάκια. Μια πεντανόστιμη συνταγή απο την Λέσβο που μαγειρεύεται απ άκρη σ άκρη της Ελλάδας, αλλά...
Read More
£º±Æ¿ύ´µÂ ( ±À¿ÅÄÃάº¹± ›έò¿Å)

Μελιτζάνες με χάχλες τραχανά και φρέσκια  μυζήθρα

Μελιτζάνες με χάχλες τραχανά και φρέσκια  μυζήθρα  Υλικά 200 γρ. χάχλες τραχανά μουσκεμένες χυμό από ½ λεμόνι 5 κ.σ. ελαιόλαδο...
Read More
œµ»¹Ä¶ά½µÂ ¼µ ÇάÇ»µÂ ÄÁ±Ç±½ά º±¹ ÆÁέú¹±  ¼Å¶ή¸Á±

Χάχλες Μεσοτόπου γεμιστές με σαλάμι αέρος και λαδοτύρι

Οι χάχλες είναι κουπίτσες φτιαγμένες με το ζυμάρι του φρέσκου τραχανά και η γεύση τους κλείνει μέσα της την αξία του λιγοστού χώματος της νοτιοδυτικής Λέσβου,...
Read More
§άÇ»µÂ œµÃ¿ÄόÀ¿Å ³µ¼¹ÃÄέ ¼µ ñ»ά¼¹ ±έÁ¿Â º±¹ »±´¿ÄύÁ¹

Τα κλικελια ειναι μια τοπικη συνταγη της Λεσβου και συνοδευουν τα κεφτεδακια! 

Υλικά: μια χούφτα κιμά πλασμένο από κεφτέδες 2 κουταλιές σούπας από το λάδι που τηγανίσαμε τους κεφτέδες 2 κουταλιές σούπας...
Read More
¤± º»¹ºµ»¹± µ¹½±¹ ¼¹± Ä¿À¹º· ÃŽı³· Ä·Â ›µÃ²¿Å º±¹ ÃŽ¿´µÅ¿Å½ ı ºµÆĵ´±º¹±! 

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
’±Ã¹»όÀ¹Ä± ‘³¹άÿÅ

Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Διαφορετικοί Γλυκοί Γκιουζλεμέδες απο τον τόπο μας! ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ...
Read More
“º¹¿Å¶»µ¼έ´µÂ ¼µ ¶άDZÁ·-º±½έ»± º±¹ ¾·Áή ¼Å¶ή¸Á± œ±½Ä±¼ά´¿Å

Σαλιγκάρια στιφάδο κυρά Αρχοντούλας

Τα πρώτα σαλιγκάρια του φθινοπώρου έγιναν ανάρπαστα από τις καλονοικοκυράδες οι οποίες τα εκμεταλλεύονται κάθε χρονιά με τρόπο παραδοσιακό και...
Read More
£±»¹³ºάÁ¹± ÃĹÆά´¿ ºÅÁά ‘ÁÇ¿½Ä¿ύ»±Â

Χαλβάς

Μέσα σε ένα ειδικό μεγάλο μπρούτζινο καζάνι, το οποίο παλιά λειτουργούσε με ξύλα, σήμερα πια με πετρογκάζ, βράζουν το σιρόπι...
Read More
§±»²άÂ

Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

Το καϊνάρι είναι ένα –άγνωστο στους περισσότερους- ζεστό τονωτικό ρόφημα, με θερμαντικές και ευεργετικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!...
Read More
š±ϊ½άÁ¹: ‘Àό Ä·½ ‘½±Ä¿»ή ÃÄ· ›έò¿…

Το μουσείο ούζου στη Λέσβο μοσχομυρίζει γλυκάνισο

Μια θέση στα τραπέζια όλου του πλανήτη φιλοδοξεί να κατακτήσει το ελληνικό ούζο και στην προσπάθεια να γίνει ευρύτερα γνωστό...
Read More
¤¿ ¼¿ÅÃµί¿ ¿ύ¶¿Å ÃÄ· ›έò¿ ¼¿ÃÇ¿¼ÅÁί¶µ¹ ³»Åºά½¹Ã¿

«Ouzo fest»: Ένα μεθυστικό φεστιβάλ από τη «χώρα» του Ούζου

  Όπως κάθε καλοκαίρι από το 2013, έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το Ouzo Fest,...
Read More
«Ouzo fest»: Έ½± ¼µ¸ÅÃĹºό ƵÃĹ²ά» ±Àό Ä· «ÇώÁ±» Ä¿Å Ÿύ¶¿Å

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
’±Ã¹»όÀ¹Ä± ‘³¹άÿÅ

«Συνεταιρισμένες» μυτιληνιές νοστιμιές

Με πείσμα και πολλή προσωπική δουλειά οι  γυναίκες του Μεσότοπου διαπρέπουν στην παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και αλμυρών προϊόντων. Ο Μεσότοπος...
Read More
«£Å½µÄ±¹Á¹Ã¼έ½µÂ» ¼ÅĹ»·½¹έ ½¿ÃĹ¼¹έÂ

Περί Λέσβου – Παντοπωλείο

  Στο παντοπωλείο «Περί Λέσβου», στην οδό Αθηνάς, ανακαλύπτουμε μερικές από τις πιο εκλεκτές νησιώτικες λιχουδιές του Βορείου Αιγαίου. Το...
Read More
 µÁί ›έò¿Å –  ±½Ä¿ÀÉ»µί¿

Οι άλλοι τα λένε μελομακάρονα…εμείς τα λέμε φνοίκια !!! Συνταγή για φνοίκια με βράσμα

ΦΝΟΙΚΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΜΑ Η “ΨΑΘΟΥΡΙΑ” ΥΛΙΚΑ 1 ποτήρι φρεσκοστυμένη πορτοκαλάδα (όχι του κουτιού) 1½ ποτήρι λάδι 1 κουτ.γλυκού σόδα 1...
Read More
Ÿ¹ ά»»¿¹ ı »έ½µ ¼µ»¿¼±ºάÁ¿½±…µ¼µί ı »έ¼µ ƽ¿ίº¹± !!! £Å½Ä±³ή ³¹± ƽ¿ίº¹± ¼µ ²Áάü±

Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Διαφορετικοί Γλυκοί Γκιουζλεμέδες απο τον τόπο μας! ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ...
Read More
“º¹¿Å¶»µ¼έ´µÂ ¼µ ¶άDZÁ·-º±½έ»± º±¹ ¾·Áή ¼Å¶ή¸Á± œ±½Ä±¼ά´¿Å

Κουνουπίδι κοκκινιστό της γιαγιάς

Το κουνουπίδι είναι λουλούδι ουσιαστικά. Αυτή είναι μια συνταγή παραδοσιακή, της παλιάς ελληνικής κουζίνας. ΥΛΙΚΑ: 1 μεγαλούτσικο κουνουπίδι 1 κρεμμύδι...
Read More
š¿Å½¿ÅÀί´¹ º¿ºº¹½¹ÃÄό Ä·Â ³¹±³¹άÂ

Σαλιγκάρια στιφάδο κυρά Αρχοντούλας

Τα πρώτα σαλιγκάρια του φθινοπώρου έγιναν ανάρπαστα από τις καλονοικοκυράδες οι οποίες τα εκμεταλλεύονται κάθε χρονιά με τρόπο παραδοσιακό και...
Read More
£±»¹³ºάÁ¹± ÃĹÆά´¿ ºÅÁά ‘ÁÇ¿½Ä¿ύ»±Â

Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

Το καϊνάρι είναι ένα –άγνωστο στους περισσότερους- ζεστό τονωτικό ρόφημα, με θερμαντικές και ευεργετικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!...
Read More
š±ϊ½άÁ¹: ‘Àό Ä·½ ‘½±Ä¿»ή ÃÄ· ›έò¿…

Σκαφούδες (Παπουτσάκια Λέσβου)

Γεμιστές μελιτζάνες είναι τα παπουτσάκια. Μια πεντανόστιμη συνταγή απο την Λέσβο που μαγειρεύεται απ άκρη σ άκρη της Ελλάδας, αλλά...
Read More
£º±Æ¿ύ´µÂ ( ±À¿ÅÄÃάº¹± ›έò¿Å)

Μελιτζάνες με χάχλες τραχανά και φρέσκια  μυζήθρα

Μελιτζάνες με χάχλες τραχανά και φρέσκια  μυζήθρα  Υλικά 200 γρ. χάχλες τραχανά μουσκεμένες χυμό από ½ λεμόνι 5 κ.σ. ελαιόλαδο...
Read More
œµ»¹Ä¶ά½µÂ ¼µ ÇάÇ»µÂ ÄÁ±Ç±½ά º±¹ ÆÁέú¹±  ¼Å¶ή¸Á±

Χάχλες Μεσοτόπου γεμιστές με σαλάμι αέρος και λαδοτύρι

Οι χάχλες είναι κουπίτσες φτιαγμένες με το ζυμάρι του φρέσκου τραχανά και η γεύση τους κλείνει μέσα της την αξία του λιγοστού χώματος της νοτιοδυτικής Λέσβου,...
Read More
§άÇ»µÂ œµÃ¿ÄόÀ¿Å ³µ¼¹ÃÄέ ¼µ ñ»ά¼¹ ±έÁ¿Â º±¹ »±´¿ÄύÁ¹

Τα κλικελια ειναι μια τοπικη συνταγη της Λεσβου και συνοδευουν τα κεφτεδακια! 

Υλικά: μια χούφτα κιμά πλασμένο από κεφτέδες 2 κουταλιές σούπας από το λάδι που τηγανίσαμε τους κεφτέδες 2 κουταλιές σούπας...
Read More
¤± º»¹ºµ»¹± µ¹½±¹ ¼¹± Ä¿À¹º· ÃŽı³· Ä·Â ›µÃ²¿Å º±¹ ÃŽ¿´µÅ¿Å½ ı ºµÆĵ´±º¹±! 

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
’±Ã¹»όÀ¹Ä± ‘³¹άÿÅ