Μας άρεσαν και σας τα προτείνουμε…

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

    Υλικά για 4 ατομα : 1 συκωταριά αρνίσια (πνευμόνια και εντεράκια) 40γρ ελαιόλαδο 120γρ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1...
Read More
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Ανήμερα του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και ενώ η νηστεία της Μεγάλης  Σαρακοστής καλά κρατεί ένα...
Read More
Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Αρώματα της λεσβιακής γης! Γεύσεις της λεσβιακής κουζίνας! Ένα όμορφο «ντοκυμαντέρ» (video)

Αρώματα της λεσβιακής γης! Γεύσεις της λεσβιακής κουζίνας! Ένα όμορφο "ντοκυμαντέρ", που ξεκινά από τον Μεσότοπο με τον αγαπητό μας...
Read More
Αρώματα της λεσβιακής γης! Γεύσεις της λεσβιακής κουζίνας! Ένα όμορφο «ντοκυμαντέρ» (video)

Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)

Η Πελόπη αποτελεί έναν οικισμό ο οποίος ατενίζει το βόρειο τμήμα του νησιού ευρισκόμενος σε υψόμετρο 400 μέτρων. Όντας ορεινός...
Read More
Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)
Σπιτική πλατσέντα Μυτιλήνης (video)

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
Βασιλόπιτα Αγιάσου

Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Διαφορετικοί Γλυκοί Γκιουζλεμέδες απο τον τόπο μας! ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ...
Read More
Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Χαλβάς

Μέσα σε ένα ειδικό μεγάλο μπρούτζινο καζάνι, το οποίο παλιά λειτουργούσε με ξύλα, σήμερα πια με πετρογκάζ, βράζουν το σιρόπι...
Read More
Χαλβάς

Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

Το καϊνάρι είναι ένα –άγνωστο στους περισσότερους- ζεστό τονωτικό ρόφημα, με θερμαντικές και ευεργετικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!...
Read More
Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

«Ouzo fest»: Ένα μεθυστικό φεστιβάλ από τη «χώρα» του Ούζου

  Όπως κάθε καλοκαίρι από το 2013, έτσι και φέτος ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το Ouzo Fest,...
Read More
«Ouzo fest»: Ένα μεθυστικό φεστιβάλ από τη «χώρα» του Ούζου

Λαζαράκια

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι αφιερωμένο στο Φτωχολάζαρο, που τον ανέστησε ο Χριστός. Ο Λάζαρος λέει η παράδοση, αφού ξανάρθε...
Read More
Λαζαράκια

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

    Υλικά για 4 ατομα : 1 συκωταριά αρνίσια (πνευμόνια και εντεράκια) 40γρ ελαιόλαδο 120γρ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1...
Read More
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

Βελουτέ σούπα λαχανικών

*2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα *2 πράσα κομμένα ροδέλες *1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεσαία κομμάτια *3 καρότα κομμένα ροδέλες *1 μεγάλη...
Read More
Βελουτέ σούπα λαχανικών

Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Ανήμερα του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και ενώ η νηστεία της Μεγάλης  Σαρακοστής καλά κρατεί ένα...
Read More
Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Αλειμμένες φέτες ψωμιού με σάλτσα ντομάτας

Τα νηστίσιμα Το αρτσιμπουρτσίον (αλειμμένες φέτες ψωμιού με σάλτσα ντομάτας ). Λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη. πηγή
Read More
Αλειμμένες φέτες ψωμιού με σάλτσα ντομάτας

Μανιταρόσουπα βελούδο

Αγαπάμε τις σούπες! Είναι εύκολες, είναι νόστιμες, είναι θρεπτικές και υγιεινές. Γι' αυτό μεταφέρω και εδώ τη μανιταρόσουπα, από την...
Read More
Μανιταρόσουπα βελούδο

Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)

Η Πελόπη αποτελεί έναν οικισμό ο οποίος ατενίζει το βόρειο τμήμα του νησιού ευρισκόμενος σε υψόμετρο 400 μέτρων. Όντας ορεινός...
Read More
Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)
Σπιτική πλατσέντα Μυτιλήνης (video)

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
Βασιλόπιτα Αγιάσου

Πώς να φτιάξετε Χριστόψωμο -Παραδοσιακή Συνταγή…

Χριστόψωμο λέγεται το ψωμι που οι Ελληνίδες νοικοκυρές φτιάχνουν 2-3 ημέρες πριν τα Χριστουγέννων ειδικά για τη μεγάλη αυτή γιορτή...
Read More
Πώς να φτιάξετε Χριστόψωμο -Παραδοσιακή Συνταγή…

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

    Υλικά για 4 ατομα : 1 συκωταριά αρνίσια (πνευμόνια και εντεράκια) 40γρ ελαιόλαδο 120γρ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1...
Read More
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Ανήμερα του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και ενώ η νηστεία της Μεγάλης  Σαρακοστής καλά κρατεί ένα...
Read More
Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Αρώματα της λεσβιακής γης! Γεύσεις της λεσβιακής κουζίνας! Ένα όμορφο «ντοκυμαντέρ» (video)

Αρώματα της λεσβιακής γης! Γεύσεις της λεσβιακής κουζίνας! Ένα όμορφο "ντοκυμαντέρ", που ξεκινά από τον Μεσότοπο με τον αγαπητό μας...
Read More
Αρώματα της λεσβιακής γης! Γεύσεις της λεσβιακής κουζίνας! Ένα όμορφο «ντοκυμαντέρ» (video)

Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)

Η Πελόπη αποτελεί έναν οικισμό ο οποίος ατενίζει το βόρειο τμήμα του νησιού ευρισκόμενος σε υψόμετρο 400 μέτρων. Όντας ορεινός...
Read More
Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)
Σπιτική πλατσέντα Μυτιλήνης (video)

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
Βασιλόπιτα Αγιάσου

Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Διαφορετικοί Γλυκοί Γκιουζλεμέδες απο τον τόπο μας! ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ...
Read More
Γκιουζλεμέδες με ζάχαρη-κανέλα και ξηρή μυζήθρα Μανταμάδου

Σαλιγκάρια στιφάδο κυρά Αρχοντούλας

Τα πρώτα σαλιγκάρια του φθινοπώρου έγιναν ανάρπαστα από τις καλονοικοκυράδες οι οποίες τα εκμεταλλεύονται κάθε χρονιά με τρόπο παραδοσιακό και...
Read More
Σαλιγκάρια στιφάδο κυρά Αρχοντούλας

Χαλβάς

Μέσα σε ένα ειδικό μεγάλο μπρούτζινο καζάνι, το οποίο παλιά λειτουργούσε με ξύλα, σήμερα πια με πετρογκάζ, βράζουν το σιρόπι...
Read More
Χαλβάς

Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

Το καϊνάρι είναι ένα –άγνωστο στους περισσότερους- ζεστό τονωτικό ρόφημα, με θερμαντικές και ευεργετικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!...
Read More
Καϊνάρι: Από την Ανατολή στη Λέσβο…

Λαζαράκια

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι αφιερωμένο στο Φτωχολάζαρο, που τον ανέστησε ο Χριστός. Ο Λάζαρος λέει η παράδοση, αφού ξανάρθε...
Read More
Λαζαράκια

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

    Υλικά για 4 ατομα : 1 συκωταριά αρνίσια (πνευμόνια και εντεράκια) 40γρ ελαιόλαδο 120γρ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1...
Read More
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα δια χειρός Στράτου Ιωσηφέλλη

Βελουτέ σούπα λαχανικών

*2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα *2 πράσα κομμένα ροδέλες *1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεσαία κομμάτια *3 καρότα κομμένα ροδέλες *1 μεγάλη...
Read More
Βελουτέ σούπα λαχανικών

Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Ανήμερα του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και ενώ η νηστεία της Μεγάλης  Σαρακοστής καλά κρατεί ένα...
Read More
Παραδοσιακή συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι από την Μυτιλήνη

Αλειμμένες φέτες ψωμιού με σάλτσα ντομάτας

Τα νηστίσιμα Το αρτσιμπουρτσίον (αλειμμένες φέτες ψωμιού με σάλτσα ντομάτας ). Λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη. πηγή
Read More
Αλειμμένες φέτες ψωμιού με σάλτσα ντομάτας

Μανιταρόσουπα βελούδο

Αγαπάμε τις σούπες! Είναι εύκολες, είναι νόστιμες, είναι θρεπτικές και υγιεινές. Γι' αυτό μεταφέρω και εδώ τη μανιταρόσουπα, από την...
Read More
Μανιταρόσουπα βελούδο

Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)

Η Πελόπη αποτελεί έναν οικισμό ο οποίος ατενίζει το βόρειο τμήμα του νησιού ευρισκόμενος σε υψόμετρο 400 μέτρων. Όντας ορεινός...
Read More
Μπαχλαμπάτσα (τυρόπιτες Πελόπης)
Σπιτική πλατσέντα Μυτιλήνης (video)

Βασιλόπιτα Αγιάσου

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που...
Read More
Βασιλόπιτα Αγιάσου

Πώς να φτιάξετε Χριστόψωμο -Παραδοσιακή Συνταγή…

Χριστόψωμο λέγεται το ψωμι που οι Ελληνίδες νοικοκυρές φτιάχνουν 2-3 ημέρες πριν τα Χριστουγέννων ειδικά για τη μεγάλη αυτή γιορτή...
Read More
Πώς να φτιάξετε Χριστόψωμο -Παραδοσιακή Συνταγή…