Συνταγές 

Συνταγή για Πλατσέντα

ΠΛΑΤΣΕΝΤΑ

Για το φύλλο

1 φλυτζάνι λάδι
λίγο αλάτι
λίγο ξύδι
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
αλεύρι όσο πάρει μέχρι να «ανοίγει» το φύλλο.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και ανοίγουμε το φύλλο όσο πιό λεπτό μπορούμε.

Κόβουμε τα φύλλα σε φαρδιές λωρίδες και τα «σουρώνουμε» τοποθετώντας τα κυκλικά στο ταψί, ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού. Αν θέλουμε ανάμεσα από το φύλλο βάζουμε ψιλοκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα. Όταν στρώσουμε όλο το ταψί με φύλλο καίμε πολύ καλά μέχρι που να «καπνίσει» ένα κιλό περίπου ελαιόλαδο και περιχύνουμε το ζυμάρι στο ταψί μας. Χαράσουμε ακτινωτά, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και στην κάτω πλευρά.

ΣΙΡΟΠΙ

2 φλυτζάνια μέλι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
λίγο χυμό λεμονιού
και αν έχετε λίγη αρμπαρόριζα για άρωμα.

Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να «δέσει» και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν ψηθεί το γλυκό, το βάζουμε από το φούρνο και στραγγίζουμε το λάδι μέχρι να φύγει αυτό που περίσσεψε από το ψήσιμο.
Το σιροπιάζουμε και το βάζουμε πάλι λίγο στο φούρνο να ψηθεί με το σιρόπι. Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένο ασπρισμένο αμύγδαλο μαστίχα και κανέλλα.

Related posts