Ασουματιανός Γενικά 

Ο Μυτιληνιός ……………………….. Κιτ!!!

Τη δεκαετία του 1980 η τηλεόραση πρόβαλε μια σειρά, με ιδιαίτερη επιτυχία, τον Ιππότη της Ασφάλτου.
Η σειρά ήταν βασισμένη σε ένα περίεργο και «προηγμένο» αυτοκίνητο, το οποίο – κατά την σειρά- και μεταξύ των άλλων – διέθετε νοημοσύνη, αφού τα κατάφερνε να κάνει πολλά πράγματα μόνο του δεχόμενο φωνητικές εντολές, ενώ το αποκορύφωμα ήταν ότι τα κατάφερνε και να οδηγεί μόνο του, χωρίς οδηγό, με εντολές που έπαιρνε από τον χειριστή του. !!!
Το χειριστή τον έλεγαν ΜάϊκλΝάϊτ, το δε αυτοκίνητο είχε το όνομα Κιτ .
Την ίδια εποχή στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης υπηρετούσε ο μακαρίτης γιατρός Παναγιώτης Σαλάς, ο οποίος ήταν πάρα πολύ κοντός στο ανάστημα, οδηγούσε δε ένα αυτοκίνητο – μεγάλο – για την εποχή του, το FordTaunus.
Τη μέρα που έγινε το περιστατικό που σας διηγούμαι, ανέβαινε ο γιατρός με το αυτοκίνητό του από το κυλικείο του Νοσοκομείου προς την είσοδο, ενώ την ίδια στιγμή ένας πιτσιρίκος, κρατώντας το χέρι της μαμάς του πήγαινε από το Θυρωρείο προς την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.
Το παιδί έβλεπε το FordTaunus του γιατρού, με κάποια γωνία, τέτοια που δεν του επέτρεπε να δει τον οδηγό, δεδομένου ότι ο γιατρός έτσι κοντός που ήταν δεν φαινόταν εύκολα.
Ο πιτσιρίκος λοιπόν, που προφανώς παρακολουθούσε τη σειρά, βλέπει ένα αυτοκίνητο να κινείται, χωρίς οδηγό, οπότε τραβάει από το χέρι τη μάνα του και δείχνοντας το αυτοκίνητο του γιατρού, της φωνάζει:
Μαμά ένας Κιτ!!!

 

Μιχ. Πολυπαθέλλης

Related posts